Министерският съвет прие промени в Устройствения правилник на Изпълнителна агенция

...
Министерският съвет прие промени в Устройствения правилник на Изпълнителна агенция
Коментари Харесай

Увеличават персонала в агенцията за борба с градушките

Министерският съвет одобри промени в Устройствения устав на Изпълнителна организация „ Борба с градушките “ в частта, определяща числеността на личния състав. Необходимостта от измененията произтича от идното разширение на обсега на отбраната от градушки, оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет.

Съгласно тактиката за развиване на градозащитата в страната ни се планува отбраната да доближи 90% от земеделските земи. Разширяването ще бъде осъществено посредством потребление на два способа - отбрана с противоградови ракети и самолетен прийом.

За реализиране на първия стадий от разширението се планува въвеждане в деяние на два нови командни пункта и прилежащите им 62 нови ракетни площадки. На всяка от тях, както и в двата командни пункта, където се прави събирането и обработването на радарната информация, както и подаването на команди за пукотевица с противоградови ракети, следва да бъдат назначени нови чиновници.

Позитивите от това изменение се показват, както в отбраната от градушки на нови 3 350 000 декара аграрни земи, по този начин и в основаването на нови работни места. Увеличението на числеността на личния състав ще бъде осъществено в границите на Министерство на земеделието, храните и горите, при изискванията на обезщетени промени на второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на земеделието, храните и горите, а точно районните Дирекции по горите към Изпълнителна организация по горите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР