Министерският съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета

...
Министерският съвет прие Постановление за одобряване на промени по бюджета
Коментари Харесай

Дават 5 млн. лева за оборудване на „Арена Бургас“

Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на промени по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2020 година по отношение на увеличение на капитала на „ Академика 2011 “ ЕАД. По този метод бяха обезпечени 5 000 000 лева за закупуване на съоръжение на многофункционална спортна зала „ Арена Бургас “.

До края на годината ще бъде осъществена доставка и монтаж на цялостно съоръжение за разнообразни типове спорт: лека атлетика, спортна гимнастика, художествена гимнастика, волейбол, баскетбол, бокс и битка. Предвидено е закупуването на електрически табла, монитори, осветяване и програмен продукт за ръководството им.

Част от средствата ще бъдат употребявани за обзавеждане на съблекални за състезатели и съдии, гримьорни, офиси, ложи, конферентни зали и пресцентър. За доставката и монтажа на оборудването ще бъде извършена нова открита процедура за възлагане на социална поръчка.

Ръководството на „ Академика 2011 “ ЕАД организира серия от съвещания с представители на разнообразни спортни федерации. Целта е закупените спортни уреди да бъдат от най-голям клас, което ще разреши семейства на надпревари от международен сан. Оборудването ще бъде инсталирано както в главната, по този начин и в подготвителната зала.

В своя отчет министърът на младежта и спорта Красен Кралев подчертава, че след цялостното довеждане докрай на „ Арена Бургас “ ще могат да се провеждат спортни, културни и други мероприятия, а спортното оборудване ще бъде само по рода си в този район.

До момента държавното управление е вложило малко над 57 млн. лева В извършената поръчка не беше включено закупуване на оборудването. Очаква се „ Арена Бургас “ да бъде приключена до края на 2020 година

Увеличението на капитала на „ Академика 2011 “ ЕАД ще се извърши посредством издаване на нови 5 000 000 поименни акции с номинална стойност 1 лев всяка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР