Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери за

...
Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни трансфери за
Коментари Харесай

Над половин милион лева отиват за социални услуги за хора с психични разстройства

Министерският съвет одобри Постановление за одобрение на спомагателни прехвърляния за 2021 година, е което обезпечи 516 855 лева за финансиране на шест нови за хора с психологични разстройства и умствена назадничавост, оповестиха от държавната пресслужба.
Със средствата ще се обезпечи активността на два центъра за настаняване от фамилен вид за в община Стара Загора, един център за настаняване от фамилен вид за лица с психологични разстройства в община Алфатар, един център за настаняване от фамилен вид за лица с умствена назадничавост в община Гоце Делчев и два центъра за настаняване от фамилен вид за лица е умствена назадничавост в община Симитли. Средствата ще се обезпечат по бюджетите на общините Стара Загора, Алфатар, Гоце Делчев и Симитли.
 Социалните услуги няма да са комерсиална активност, взеха решение депутатите без диспути Социалните услуги няма да са комерсиална активност, взеха решение депутатите без диспути
Предоставянето на обществени услуги няма да бъде комерсиална активност. Това взеха решение депутатите на второ четене на ремонти в Закона за социал...
В шестте обществени услуги ще бъдат настанени хората, които сега живеят в Дома за пълнолетни лица е психологични разстройства в с. Говежда и в Дома за пълнолетни лица с умствена назадничавост в с. Куделин. Тези домове следва да бъдат закрити заради неприятното качество на предлаганата от тях грижа. Осигуреното финансиране цели хората да получат качествена грижа в новите обществени услуги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР