Министерският съвет прие Национална програма за превенция и защита от

...
Министерският съвет прие Национална програма за превенция и защита от
Коментари Харесай

Правителството прие Национална програма за превенция и защита от домашно насилие за 2020 г.

Министерският съвет одобри Национална стратегия за предварителна защита и отбрана от домашно принуждение за 2020 година Програмата е създадена от четири министерства - на вътрешните работи, на правораздаването, на труда и обществената политика и на финансите.
В документа са посочени дейностите, които следва да се осъществят през тази година, виновните органи, източници на финансиране, периодите за осъществяване на тези действия, както и предстоящите резултати. Предложени са законодателни, институционални и организационни ограничения, ограничения за предварителна защита, за образование и подготовка, за отбрана, възобновяване и реинтеграция на потърпевшите от домашно принуждение, както и ограничения за надзор и оценка.
Съгласно член 6, алинея 6 от Закона за отбрана от домашното принуждение, средствата за финансиране осъществяването на отговорностите по одобряваната всяка година национална стратегия следва да се дефинират годишно със Закона за държавния бюджет на Република България за съответната година по бюджетите на съответните министерства, избрани в програмата.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР