Министерският съвет прие Наредба за правилна и безопасна техническа експлоатация

...
Министерският съвет прие Наредба за правилна и безопасна техническа експлоатация
Коментари Харесай

С нова наредба правителството следи за безопасност в плувните басейни

Министерският съвет одобри Наредба за вярна и безвредна техническа употреба и поддръжка на детайлите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни - независими или прилежащи към места за настаняване.

Документът е от значително значение за туристическия бранш и за повишение качеството на туристическите услуги , защото дава ясно написани правила за вярната и безвредната техническа употреба и поддръжка на детайлите за вграждане, филтрацията и помпите към плувните басейни - независими или прилежащи към места за настаняване.
 Проверяват плувните басейни и плажове в страната
Проверяват плувните басейни и плажове в страната

Ще се следи за качеството на водата за плуване

Чрез Наредбата се уголемяват опциите за реализиране на регулярен надзор от страна на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН), което да подсигурява п равилното и безвредно потребление на басейните .

Според текстовете басейните би трябвало да бъдат проверявани 2 пъти годишно - от 1 април до 1 май и от 30 септември до 31 октомври.

Собственикът или лицата, стопанисващи плувните басейни, би трябвало да назначат тричленна комисия от специалисти , която да извърши инспекция на басейна.

Задължение на притежателя е също да съхранява досие на оборудването , което съдържа плановата и техническа документи, информация за всички детайли на вграждане, дестилация и помпи към басейните, документите за осъществените поправки, както и всички документи, издадени от ДАМТН.
 3-годишно дете пострада в джакузи
3-годишно дете пострада в джакузи

Поредният случай с джакузи у нас

В случай, че комисията откри несъответствия, касаещи безвредната употреба на детайлите на вграждане, дестилация и помпите към плувните басейни, е длъжна в 3-дневен период от подписването на протокола да уведоми документално ръководителя на ДАМТН за констатациите си.

Документът е минал през публично разискване .

Очакваният резултат от Наредбата е да се обезпечат оптимални условия за гарантиране на здравето на туристите посредством ясни правила и отговорности за инспекция и надзор на басейните.
 Родители се оплакват от неприятни условия в плувен басейн във Велико Търново
Родители се оплакват от неприятни условия в плувен басейн във Велико Търново

Искат понижаване на таксата за децата им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР