Министерският съвет прие актуализация на Националната програма за реформи (НПР)

...
Министерският съвет прие актуализация на Националната програма за реформи (НПР)
Коментари Харесай

МС прие актуализация на Националната програма за реформи на България за 2022 г.

Министерският съвет одобри актуализация на Националната стратегия за промени (НПР) на Република България за 2022 година

Тя е направена в границите на Европейския учебен срок, който е краткотрайно приспособен по отношение на Механизма за възобновяване и резистентност, както и регистрира влошената и непредвидима икономическа среда, обусловена от геополитически опасности.

Акцентът в обновения документ е подложен върху областите от Националния отчет от 2020 година и върху напредъка в адресирането на Специфичните рекомендации на Съвета на Европейски Съюз от 2020 година Това се постанова заради събитието, че през 2021 година Европейската комисия не предложи характерни рекомендации във връзка с структурните политики и отчетите по страни за 2021 година не бяха направени, както и заради плануваното по-късно издание на отчета за България за 2022 година – след формалното изпращане на НПР през м. май.

Програмата се концентрира върху осъществяването на ограниченията, адресиращи характерните рекомендации на Съвета от 2020 година. В документа е показан и обзор на напредъка по Целите за стабилно развиване на Организация на обединените нации.

Актуализацията на НПР за 2022 година е създадена в сходство със средносрочната бюджетна прогноза за интервала 2022-2024 година и с Конвергентната стратегия на Република България (2022-2025 г.).
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР