Министерският съвет отпусна 24 772 019 лв. по Национална програма

...
Министерският съвет отпусна 24 772 019 лв. по Национална програма
Коментари Харесай

Държавата отпуска близо 25 милиона лева за училищата

Министерският съвет отпусна 24 772 019 лева по Национална стратегия " Заедно в изкуствата и в спорта “ за общинските, държавните и частните учебни заведения. Целта на програмата е да обезпечи условия за личностно развиване на учениците и да насърчи изявите им в групови спортове и изкуства, осведомиха от държавната пресслужба .

1235 просветителни институции ще получат средства за действия, свързани с изкуства. Училищата образуват групи за занимания по музикално, танцово, театрално, кино и изобразително изкуство. Чрез средствата се покриват разноските им за закупуване на театрални костюми, принадлежности, озвучителна и снимачна техника, декори и други, както и визити на концерти, театри, филми, танцови спектакли, изложения.

В региона на спорта по програмата се финансират 1224 просветителни институции. Заниманията включват съставяне на тимове в областта на груповите спортове баскетбол, волейбол, хандбал и футбол и вземат участие в надпревари. Отпуснатите средства покриват разноски за закупуване на екипировка на учениците, включени в тима, треньор, спортни уреди и други Финансират се също визити на спортни надпревари и събития според от определения тип спорт.

Плащанията са предплатени - до 70 % от предпазените планове, които стартират да се извършват през 2023 година. Общият бюджет на програмата е 45 000 000 л
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР