Министерският съвет одобри проекта на Статут на Българо-Саудитска смесена междуправителствена

...
Министерският съвет одобри проекта на Статут на Българо-Саудитска смесена междуправителствена
Коментари Харесай

България и Саудитска Арабия създават комисия за икономическо сътрудничество

Министерският съвет утвърди плана на Статут на Българо-Саудитска смесена междуправителствена комисия за икономическо съдействие, заяви пресслужбата на кабинета. Целта на органа, който ще бъде основан, е разширение на търговско-икономическите връзки сред двете страни. Комисията ще се състои от представители на българската и саудитската страна, съпредседатели и избрани от тях секретари. Ще заседава един път годишно, като съпредседателите авансово ще договарят дневния ред на срещата.

Комисията ще разпознава нови благоприятни условия за съдействие и възстановяване средата за работа сред бизнес организациите на двете страни. Ще бъдат предлагани и промени в двустранната нормативна база за поощряване на икономическото и капиталовото съдействие.

С друго решение държавното управление упълномощи вицепремиера и министър на външните работи да подпише съглашението сред България и Саудитска Арабия за отбягване на двойното данъчно облагане във връзка с налозите върху приходите и попречване на отклонението от данъчно облагане, допълват от Министерски съвет. Проектът на документ беше утвърден на предходното съвещание на Министерския съвет.

Сключването на данъчна конвенция ще сътвори правна база за активизиране и стимулиране на капиталовия климат, ще способства за реализирането на действителни и облекчени от данъчна позиция благоприятни условия за сдруженията да реализират стопанска активност в другата страна в разнообразни стопански браншове.

Спогодбата ще разреши и на физическите лица да работят под разнообразни правни форми на активност - извънтрудови или трудови правни отношения, и ще докара до облекчаването на данъчната тежест, понасяна от данъкоплатците, прецизират от Министерски съвет.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР