Министерският съвет одобри проект на Програма на Република България за

...
Министерският съвет одобри проект на Програма на Република България за
Коментари Харесай

Програмата за българското председателство на ЕС: Консенсус, конкурентоспособност и кохезия

Министерският съвет утвърди план на Програма на Република България за Председателството на Съвета на Европейския съюз при започване на 2018 година Документът дефинира политическата рамка и дефинира главните послания и съответни тематики, по които нашата страна ще работи през първата половина на идната година, оповестиха от държавната пресслужба.

Водещ принцип на работа по време на Председателството на България ще бъде запазването на единството и солидарността сред държавите-членки. Като страна ръководител нашата страна ще насочи три съществени послания:

Консенсус – с фокус сигурността, предварителната защита на радикализация, миграцията, правораздаването, бъдещето на Западните Балкани и резистентен интегриран метод за Дунавския и Черноморския регион;

Конкурентоспособност – с фокус Единен пазар, поддръжка на предприемачеството, дребните и междинни предприятия и започващите компании, реализиране на стопански напредък и основаване на работни места, задълбочаване на Икономическия и паричен съюз, устойчива околна среда, ефикасен Енергиен съюз;

Кохезия – с фокус новата Многогодишна финансова рамка, вложения в напредък и претовареност, бъдещето на Кохезионната политика след 2020 година и Европейските структурни и капиталови фондове, опростяване и модернизиране на Общата селскостопанска политика и културно завещание.

С оглед реализиране на оптимално необятен публичен консенсус, ще бъде стартиран публичен спор с всички заинтригувани страни, включително Народното събрание, социално-икономическите сътрудници, академичната общественост, неправителствени организации и необятната общност.

Правителството разпореди на министъра за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година Лиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета... към профила да показа първия план на стратегия в Парламента, да координира с Генералния секретариат на Съвета на Европейски Съюз листата с досиета в края на Естонското председателство, които ще бъдат част от Програмата на България. До края на декември тази година окончателния текст на Програмата би трябвало да бъде импортиран в Министерския съвет.

От държавното управление също показаха, че са изпънели 17 от 57-те ограничения, заложени в Плана за подготовка на Българското председателство на Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР