Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителството

...
Министерският съвет одобри проект на Меморандум за разбирателство между правителството
Коментари Харесай

МС подкрепи проект на Домусчиеви за завод за лекарства

Министерският съвет утвърди план на Меморандум за съгласие сред държавното управление и „ Биовет” АД за осъществяване на капиталов план. Той планува построяването на цех за произвеждане на лекарствени субстанции за хуманната медицина и фуражни добавки върху терен на вложителя в Пещера.

Основният притежател на " Биовет " (производител на артикули за ветеринарната медицина) е " Хювефарма ", която е на братята Кирил и Георги Домусчиеви. Заедно със обвързвания с тях сътрудник " Опортюнити 2009 " те имат над 90% от акциите на компанията.

" Общият размер на инвестицията e 293 374 000 лв.. Очаква се производството да стартира през март 2020 година Над 90% от създаваните артикули ще се осъществят на международните пазари. С реализирането на плана ще бъдат основани и 100 нови работни места.

Инвеститорът ще употребява насърчителни ограничения, свързани със периодите и даване на административно обслужване от съответните администрации, както и придобиване на лимитирани вещни права върху парцели по реда на Закона за поощряване на вложенията ", гласи информацията от Министерски съвет.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР