Министерският съвет на Република България прие решение за приемане на

...
Министерският съвет на Република България прие решение за приемане на
Коментари Харесай

Правителството одобри закупуването на бойни машини Страйкър от САЩ

Министерският съвет на Република България одобри решение за приемане на отчета на министъра на защитата по отношение на одобрение на план на интернационален контракт BU-B-UCP " Придобиване на бойни машини Страйкър " по Програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби и за упълномощаване на длъжностно лице, след приемане от Народното събрание на Проект за капиталов разход " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ", да организира договаряния и подпише контракта при изискванията на следваща ратификация, оповестиха от държавната инфорамционна работа.

Проектът на интернационален контракт BU-B-UCP е направен по отношение на осъществяване на предпочитания за Министерството на защитата план " Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада ". Реализирането на контракта ще разреши в къс период да се преодолее част от недостига от качества в Сухопътни войски.

Съгласно Закона за интернационалните контракти на България този план на интернационален контракт би трябвало да бъде утвърден от Правителството и да бъде упълномощено несъмнено длъжностно лице за неговото сключване от страна на България. Предвижда се следващо одобрение на контракта от Народното събрание, което е изискване за влизането му в действие.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР