Министерският съвет на Република България одобри Споразумението за партньорство на

...
Министерският съвет на Република България одобри Споразумението за партньорство на
Коментари Харесай

Кабинетът одобри Споразумението за партньорство за програмен период 2021 – 2027

Министерският съвет на Република България утвърди Споразумението за партньорство на Република България за интервала 2021-2027 година, като основа за публично изпращане и довеждане докрай на договарянията с Европейската комисия.

Споразумението за партньорство, изготвяно от всяка страна членка, е стратегически документ, в който са изложени стратегическата ориентировка за програмирането и изискванията за ефикасното и ефикасно потребление на Европейския фонд за районно развиване, Европейския обществен фонд+, Кохезионния фонд, Фонда за обективен преход и Европейския фонд за морско дело, риболовство и аквакултури в интервала 1 януари 2021 година – 31 декември 2027 година Документът е създаден при съблюдаване на правилото на партньорство, с присъединяване на представители както на администрацията, по този начин и на локалните управляващи, социално-икономическите сътрудници, структури на гражданското общество, академичната общественост и други.

Документът мина публични разисквания през м. октомври 2020 година, м. юли 2021 година и м. април 2022 година Получаваните мнения са намирали отражение в текста на документа според от тяхната относимост и употреба и при вземане предвид с техническите ограничавания за размера на документа.

Приетото решение е значима стъпка във завършването на подготовката за програмен интервал 2021-2027 година и причина за окончателното утвърждение от Европейска комисия на програмните документи за него.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР