Министерски съвет прие решение, с което определя министъра на електронното

...
Министерски съвет прие решение, с което определя министъра на електронното
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление е определен за национален координатор на Единната цифрова платформа на ЕС

Министерски съвет одобри решение, с което дефинира министъра на електронното ръководство за народен координатор на Единната цифрова платформа на Европейски Съюз, по смисъла на Регламент (ЕС) 2018/1724 от 2 октомври 2018 година, за основаване на единна цифрова платформа за даване на достъп до информация до процедури и услуги за оказване на помощ и решение на проблеми.

Платформата ще обезпечи единна входна точка за достъп до онлайн информация, административни процедури и услуги за оказване на подпомагане и решение на проблеми, нужни на жителите и предприятията, за свободно придвижване в границите на Европейски Съюз, за правата и отговорностите на потребителите в региона на вътрешния пазар. Потребителите ще имат достъп и опция да правят процедури, свързани с житейски или бизнес събития, напълно онлайн, при изискване че съответната процедура е въведена в страна членка.

Единната цифрова платформа ще включва общ потребителски интерфейс, наличен на всички публични езици на Съюза и интегриран в съществуващия сега портал „ Вашата Европа “.

Съгласно Регламента Националният координатор дава отговор за контактите с Европейска комисия по всички въпроси, свързани с платформата. Той предизвиква идентичното използване от способените органи на условията на Регламента, по отношение на качеството на информацията; процедурите и услугите за оказване на помощ и решение на проблеми; трансграничния достъп до онлайн процедури и услуги.

Националният координатор в съдействие с Европейска комисия следва да подкрепи построяването на техническата система за трансграничен автоматизиран продан на удостоверителни документи и използването на правилото на еднократност. Съгласно своята подготвеност националният координатор подсигурява, че при съществуване на рекомендации от Европейската комисия по отношение на качеството на обезпечаваните от способените органи информация и услуги, те се ползват съответно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР