Министерски съвет на своето заседание от 1 август одобри допълнителен

...
Министерски съвет на своето заседание от 1 август одобри допълнителен
Коментари Харесай

Банско получи допълнително бюджетно финансиране от 1 млн. лева

Министерски съвет на своето съвещание от 1 август утвърди спомагателен бюджетен трансфер за община Банско в размер на 1 000 000 лв.. Това оповестиха от пресцентъра на локалната власт. Средствата ще бъдат употребявани целево за доизграждането на ул. „ Найден Геров” в курорта и свързването й с Околовръстен път, водещ към републиканската пътна мрежа.

„ Благодаря на премиера, господин Бойко Борисов и на цялото държавно управление за оказаната поддръжка. С построяването на тази улица ще създадем самобитен пътен обръч, който да прави връзката сред републиканската пътна мрежа и туристическата зона. Това ще разреши в натоварените месеци по време на дейния туристически сезон, трафика да бъде ориентиран към периферията на града, като по този метод ще се облекчи придвижването на МПС в централната градска част и ще се усъвършенства достъпа до
туристическата зона. В момента текат отчуждителни процедури, след което ще стартираме строителните дейности” съобщи кметът Георги Икономов.

„ Добрата работа на държавното управление във връзка с събираемостта и повишението на приходите в държавната хазна дава сладкодумен резултат. Приветстваме решението на държавното управление част от средствата от остатъка да бъдат ориентирани за финансирането на районни планове от високо публично значение. В тази връзка, вложенията за развиване на инфраструктурата в нашата община усъвършенства освен нейния образ, само че и визията на чужденците за България” добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР