Министърът заяви, че преговори с Газпром“ ще бъдат подновени, ако

...
Министърът заяви, че преговори с Газпром“ ще бъдат подновени, ако
Коментари Харесай

Росен Христов: Ако не изпълним договора с „Газпром“, дължим умопомрачителни санкции

Министърът съобщи, че договаряния с „ Газпром “ ще бъдат възобновени, в случай че не се откри газ на по-изгодна цена

Ако България не усвои 3 милиарда куб метра газ по контракта с „ Газпром “ до края на годината, може да си стигне до арбитраж и до наказания на стойност милиарди левове, разяснява енергийния министър Росен Христов, предаде 

Към момента страната ни е употребила една трета от количеството. Въпреки това, министърът съобщи, че договаряния с „ Газпром “ ще бъдат възобновени, в случай че не се откри газ на по-изгодна цена и акцентира, че синьото гориво от Русия е второто най-евтино след азерското.

„ Ако не осъществим контракта, изискуем някакви умопомрачителни наказания от порядъка на милиарди. От друга страна по контракта можем да получим газ, един от най-евтините сега, който може да се откри сега. И ние това нещо го слагаме на въпрос дали да го използваме, или не. Разбирам че има геополитика, само че стопанската система си е стопанска система - да не ги смесваме “, сподели енергийният министър Росен Христов.

Той инспектира през днешния ден край Хасково работата по завършването на интерконектора Гърция - България. Той е поканил на работно посещаване сътрудниците си от Гърция и Румъния през идната седмица.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР