Министърът-председателят на България обясни какво се е случило по време

...
Министърът-председателят на България обясни какво се е случило по време
Коментари Харесай

Кирил Петков от Брюксел: България пое лидерството в ЕС за украинските бежанци

Министърът-председателят на България изясни какво се е случило по време на диалозите в Европейския съюз за бежанците от Украйна.

България пое водачеството в Европейски Съюз по тематиката за украинските бежанци. Това съобщи от Брюксел премиерът Кирил Петков. 

" България беше водещата страна, която предложи план за разискване на общ кохезионен споделен фонд за бежанците от Украйна по този начин, че европейското семейство дружно да може да заплати разноските на тези бежанци, а не всяка страна да се оправя поединично. Европейската взаимност е доста значима в този миг. Получих огромно утвърждение. Европейска комисия ще се задейства в идващите дни, с цел да може тези разноски, които сега всяка страна заплаща сама,да бъдат покрити от Европейска комисия дружно. Трябва да го създадем по транспарантен метод. не да се дава на държавните управления, а на всеки емигрант дневно за някакъв интервал ", изясни министър-председателят.

Той е предложил българският модел на подкрепяне да бъде прибавен и в другите страни-членки. По думите му ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е приветствала концепцията.

Петков изясни, че парите за поддръжка на бежанците ще дойдат от остатъчни средства по други европейски стратегии.

„ Това няма да е заем. Сумата, за която се приказва, е 10 милиарда “, уточни министър председателят.

По думите му в интервал като настоящия би трябвало да се употребява характерна тактика, написа Novini.bg.

„ Имаме високи цени на газа, петрола, които повишават инфлацията и по едно и също време с  това понижават растежа. От една страна ЕЦБ ще понижава свободните средства, които се циркулират в европейската стопанска система, намалявайки паричната маса в Европейски Съюз. Едновременно с това ще би трябвало всички държавни управления дружно да подтикваме стопанските системи си по този начин, че да има напредък “,  обясни Кирил Петков.

Според него нашият бюджет е капиталов и дава отговор на обстановката.

„ Имаме бюджетен недостиг, само че той е капиталов “, разясни министър председателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР