Министърът на земеделието и храните постигна съгласие с браншови организации

...
Министърът на земеделието и храните постигна съгласие с браншови организации
Коментари Харесай

Министър Вътев постигна съгласие с браншови земеделски организации по техните искания

Министърът на земеделието и храните реализира единодушие с браншови организации по техните претенции. Това стана по време на среща през днешния ден в Министерството с ръководителя на Сдружение „ Обединени аграрни производители “ Венцислав Митков, ръководителя на Националната асоциация на картофопроизводителите Тодор Джиков, ръководителя на Националната асоциация на производителите и прерабователите на черупковите плодове Илиас Сарнук, ръководителя на Съюз на гъбопроизводителите в България Илияна Димитрова и представител от Съюза за отглеждане на българските овце и кози Венцислав Евгениев, оповестяват от пресцентъра на Министерство на земеделието и храните.

В диалозите присъединяване взеха и заместник-министрите на земеделието и храните Александър Йоцев и доцент Деян Стратев.

На срещата бяха разисквани настояванията, дефинирани в 12 точки, по които беше реализирано единодушие и ще бъде направено съглашение. От своя страна представители на асоциациите обявиха, че стопират митингите до сключване на документа.

Министър Вътев заяви, че производителите на гъби, черупкови плодове и трапезни картофи ще бъдат включени за подкрепяне по de minimis. Той добави, че ще се подкрепят стопаните, за които анализите демонстрират, че имат потребност, защото инструментът de minimis е за подкрепяне в спешни обстановки.

„ Тези култури не са включени по украинската помощ и заради тази причина ще бъдат подкрепени по de minimis “, уточни министър Вътев.

На срещата, която се организира в Министерство на земеделието и храните през днешния ден, бяха разисквани и останалите им претенции. Предвижда се да бъдат основани работни групи за политики в земеделието по отношение на районирането в страната, по отношение на климатично-почвена карта на България, както и за разбори и рекомендации по Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027 година

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР