Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и министърът на

...
Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и министърът на
Коментари Харесай

Косовският пазар е отворен за български зърнени и маслодайни култури

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и министърът на земеделието, горите и развиването на селските региони на Република Косово Фатон Пеци подписаха в Прищина Меморандум за съгласие. Той цели поощряване на съдействието в бранша на земеделието и развиването на селските региони.


С Меморандума сред Министерството на земеделието и храните на България и Министерството на земеделието, горите и развиването на селските региони на Косово се планува да бъде усъвършенствано съдействието в областите храни, отглеждане на животни, растениевъдство, развъждане на лозя и произвеждане на вино, развиване на селските региони. В документа е записано да се обмени опит в секторите на рибарството и аквакултурите, научните проучвания, технологиите в селското стопанство, лекарствените култури и биологичното земеделие.

Министър Вътев и министър Пеци разискаха, че с сключване на меморандума ще се усили комерсиалният стокообмен с земеделски артикули сред двете страни.


„ Убеден съм, че това посещаване е причина за дълго и положително приятелско съдействие. България има остарели обичаи в земеделието и ветеринарната медицина, тъй че имаме доста какво да дадем като опит. По отношение на комерсиалните взаимоотношения считам, че нашата работа е да създадем контакти сред бизнесите в България и Косово “, означи министър Вътев.

Министър Пеци съобщи, че България има мощно развито зърнопроизводство и косовският пазар е отворен за зърнени и маслодайни култури, като акцентира, че географската непосредственост е причина за увеличение на вноса.


В срещата участваха и заместник-министърът на земеделието и храните Александър Йоцев, началникът на кабинета на министър Пеци Флутур Мустафа Плана и посланикът на България в Прищина Христо Гуджев. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР