Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов поиска оставката

...
Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов поиска оставката
Коментари Харесай

Порожанов поиска оставката на зам.-директора на ДФЗ заради къща за гости

Министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов изиска оставката на зам.-изпълнителния шеф на Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) Иванка Багдатова-Мизова.

Поисканата оставка е в резултат на предписание на министър-председателя Бойко Борисов.

Причината е информация, че телефонът й е разгласен в уебсайт за резервации (www.hoteliinfo.com) на къща за посетители " Тара " в село Юндола.

Предстои да бъде осъществена инспекция.

Мизова е подала оставка и следва тя да бъде призната, осведомят от пресцентъра на министерството.

Припомняме, преди седмица основният прокурор разпореди осъществяване на инспекция на всички планове с предмет създаване на жилищни здания (къщи) за посетители на територията на цялата страна.

Повод за това бяха осъществените инспекции на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев по изнесени изказвания за злоупотреби с евросредства, както и на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева за три къщи за посетители на морето, финансирани със средства на Европейски Съюз.

От прокуратурата увериха, че ще търсят връзка сред бенефициентите на евросредства за създаване на къщи за посетители и служебни лица.

По мотив почналите инспекции някогашният аграрни министър Ахмед Дикме съобщи, че те не са работа на прокуратурата, а на Министерството на земеделието и ДФЗ, защото те са контролиращият орган, който обаче не си е приключил работата.

Днес стана ясно и че инспекциите ще обзет освен бенефициентите, само че и строителите на къщите за посетители. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР