Министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще открие на 10

...
Министърът на земеделието д-р Иван Иванов ще открие на 10
Коментари Харесай

Министърът на земеделието Иван Иванов ще открие Международната конференция ЛИДЕР/ВОМР в Европа

Министърът на земеделието доктор Иван Иванов ще открие на 10 май в Бургас интернационално събитие, отдадено на 30-годишнината от използването на метода ЛИДЕР/Водено от общностите локално развиване в Европейския съюз. Конференцията продължава до 12 май в Бургас и Поморие.

Форумът се провежда от Министерство на земеделието и в него ще вземат присъединяване също заместник-министърът на земеделието доктор Момчил Неков, народни представители от България, представители на изпълнителната власт и Народното събрание на Румъния, участници от Франция, както и представители на Европейската комисия, кметове, представители на ръководещите органи на финансиращите метода стратегии, Държавен фонд „ Земеделие ", специалисти от европейски асоциации на локалните инициативни групи и чиновници и участници от локалните инициативни групи.

Подходът, който се извършва към този момент втори програмен интервал, е част от Програмата за развиване на селските региони 2014-2020 година

Целта на събитието е да бъде показана подготовката за използване на метода ЛИДЕР/ВОМР за идващия програмен интервал и да бъдат разисквани положителни практики при осъществяването му досега.

По време на интернационалното събитие ще бъде извършено ревю - базар с локални артикули и занаятчийски творби от териториите на локалните инициативни групи от България и Румъния. Изложението ще се организира в интервала 10-12 май на площад „ Св. Св. Кирил и Методий " в Бургас, като ще бъде налично за жителите и гостите на града.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР