Министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка.Оставката беше приета от

...
Министърът на здравеопазването Николай Петров подаде оставка.Оставката беше приета от
Коментари Харесай

Здравният министър подаде оставка /ОБНОВЕНА/

Министърът на опазването на здравето Николай Петров подаде оставка.

Оставката беше призната от министър-председателя Бойко Борисов.

Борисов влезе на съвещанието на кабинета придружаван точно от Петров, което допуска, че диалогът се е състоял точно преди да се съберат министрите.

След съвещанието финансовият министър Владислав Горанов изясни претекстовете на сътрудника си: " Проф. Николай Петров ми сподели: „ Няма да позволи по никакъв метод да бъде опетнено името ми, 60 години се боря за него ". За неговия случай не е сезирана държавната финансова ревизия. Това, с което разполагаме, е одитен отчет от вътрешния одит на Министерството на защитата от месец март 2017 година. Наистина ще се срещнем още един път с този одитен отчет, с цел да забележим дали има изказвания и някакви престъпления ", разяснява Горанов.

По думите му това, което схваща е, че министърът е подхванал, въпреки и да звучи клиширано, честен акт. „ В коридора, когато разбрахме, че това се е случило, защото оставката е подадена персонално и пред премиера, и на срещата сред двамата на 4 очи, това, което разменихме с професора, който считам за един доста заслужен български офицер, беше: „ Няма да позволи по никакъв метод да бъде опетнено името ми. 60 години се боря за това име ", сподели още Владислав Горанов.

" Не мога да разясня дейностите на сътрудници. Той по този начин е решил ", разяснява на излизане от съвещанието вицепремиерът Красимир Каракачанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР