Министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Саджид Джавид направи призива

...
Министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Саджид Джавид направи призива
Коментари Харесай

В Обединеното кралство призовават хората да си поставят и трета доза срещу К19

Министърът на опазването на здравето на Обединеното кралство Саджид Джавид направи апела на фона на скока на случаите в цяла Европа, написа европейската редакция на Politico.

Джавид " настоятелно прикани "  всички да получат трета доза от имунизацията против ковид – казвайки, че " имунитетът стартира да понижава след шест месеца ", което значи, че е нужна бустерна инжекция, с цел да се предпазят възрастните хора и хората в риск през зимата.

" Ако всички се съберем и изиграем своята роля, можем да преминем през тази предизвикателна зима, да избегнем връщането към рестриктивните мерки и да се насладим на Коледа ", сподели той, представен от " Фокус ".

Много европейски страни вкарват още веднъж разнообразни пандемични ограничавания, защото случаите още веднъж нарастват. Световната здравна организация назова европейския район новият " епицентър "  на световната пандемия, предупреждавайки, че обстановката може да стане ужасна с охлаждането на времето. Инфекциите в Обединеното кралство скочиха по-рано от останалата част на Европа, достигайки пика си в края на октомври и учените се надяват, че английската вълна може да отшуми.

В отговор на последната зараза доста европейски страни, в това число Обединеното кралство, се обърнаха към бустерни ваксини като решение, макар молбата на СЗО, че фокусът би трябвало да бъде първо върху повишението на световния % на имунизация.

В Обединеното кралство хората над 50 години, здравните служащи или тези със съществени здравословни проблеми понастоящем могат да получат бустерна ваксина, в случай че имат най-малко шест месеца след втора доза.

От понеделник тези, които дават отговор на изискванията, могат да стартират да резервират авансово шестмесечен обзор, в случай че са минали най-малко пет месеца от последната си инжекция, " вместо да чакат дни или седмици за комфортна среща ", оповестиха от здравното ведомство.

В Обединеното кралство повече от 9,3 милиона души към този момент са си сложили бустерни ваксини.

Според последните данни един на всеки 50 души е имал Ковид-19 в Англия, с по-висок % на заразяване в Уелс и по-нисък в Шотландия и Северна Ирландия. Деветдесет и два % от възрастните споделят, че евентуално ще си слагат бустер, в случай че им предложат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР