Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви, че четвърта

...
Министърът на здравеопазването на Испания Каролина Дариас обяви, че четвърта
Коментари Харесай

Испания ще ваксинира всички желаещи с четвърта доза COVID ваксина


Министърът на опазването на здравето на Испания Каролина Дариас разгласи, че четвърта доза на ваксина против COVID-19 ще бъде препоръчана на всички искащи да се имунизират. Досега тя беше разполагаем единствено на хората над 80-годишна възраст и на рисковите групи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31639
Предстои да се посочи единствено по кое време стартира новата акция по имунизация. Най-вероятно това ще стане при започване на есента, когато е планувано да дойдат и новите поръчани от Европейски Съюз ваксини, които са приспособени към другите разновидности на вируса, съобщи БНР.

В телевизионно изявление министър Дариас заяви, че решението е на Комисията по публично здраве, макар че тя към момента не го е одобрила публично. Според нея една от препоръчаните след края на лятото ваксини може да е испанската " Хипра ", която на този стадий към момента е във етапа на клинично изпитване.

Както и в предходните акции, първо ще се имунизират най-възрастните хора и настанените в обществени домове, след което ще се премине към рисковите групи и ще се продължи по възрастов аршин.

Здравните управляващи не престават да напомнят, че вирусът към момента циркулира измежду популацията и да приканват за отговорност. За последните 2 седмици кумулативната периодичност е повишена с 11 пункта и е 590 случая на 100 000 поданици.

По райони най-засегнат е Мадрид, където е 900 случая на 100 000 поданици, а по възраст най-вече са инфекциите измежду тези над 80-години.

През последната седмица от COVID-19 са умряли 325 души.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР