Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов получи от изпълнителя по договора

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов получи от изпълнителя по договора
Коментари Харесай

20 нови линейки получиха центрове за спешна помощ в страната

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов получи от изпълнителя по контракта и съобщи на центровете за незабавна здравна помощ в София, Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Търговище 20 нови оборудвани коли за спешна помощ.

Автомобилите са закупени в осъществяване на план BG16RFOP001-4.001-0001 " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ", финансиран от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР), посредством Оперативна стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, с общ бюджет 163 897 815,62 лева

Министерството на здравеопазването има подписани три контракта за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на общо 358 санитарни автомобила. До момента по плана са доставени 260 автомобила. Остава да бъдат доставени още 140, от които 42 са високопрходими.



Всички коли за спешна помощ разполагат с цялостен комплект здравно съоръжение за оказване на незабавна помощ, като гаранционният период на колите и апаратурата е 5 години.

Инвестиционният план за рационализация на незабавната помощ се осъществя на територията на цялата страна, като с изключение на закупуването на автомобилии, са планувани строителство, реорганизация, ремонт, преустрояване и възстановяване на достъпа в 237 обекта от системата на незабавна здравна помощ. Отделна активност по плана планува модернизирането на всички пространства в структурите на незабавната помощ с нови съоръжение и обзавеждане.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР