Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор

...
Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор
Коментари Харесай

Разнобой между Кунчев и Ангелов за оставката на шефа на РЗИ

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов и основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев се разминаха задочно във версиите си по отношение на оставката на шефа на Столичната районна здравна ревизия (СРЗИ) доктор Данчо Пенчев. В понеделник Пенчев подаде оставка и тя бе призната от Ангелов, като публични претекстове не бяха обявени.

Оттеглянето му обаче пристигна директно след гафа с карантината на премиера Бойко Борисов, която беше анулирана персонално от Пенчев, а в следствие Борисов се оказа инфектиран с ковид. Министерство на здравеопазването по този начин и не заяви претекстове за оставката, само че както ведомството, по този начин и здравният министър в деня на остраняването на Пенчев разясниха, че негативният PCR, какъвто бе въпросът с Борисов, не е съображение за събаряне на карантината на контактните на инфектирани.

В сряда здравният министър Костадин Ангелов съобщи пред Българска национална телевизия, че оставката на Пенчев е по " персонални аргументи " - претекст, който управляващите нормално комфортно акцентират, когато някой бива отхвърлен, само че в понеделник тази детайлност беше спестена. " Оставката на шефа на РЗИ-София Данчо Пенчев е по персонални аргументи и не е обвързвана с освобождението от карантина на премиера и президента ", съобщи Ангелов. Той още веднъж обаче акцентира, че всички сме равни пред закона. Постоянен началник на РЗИ ще има откакто бъде извършен конкурс.

" Когато се върна на работа във вторник, ще бъдат извършени дейности за конкурс. Нямам терзания, че РЗИ сега не работи ", добави още Ангелов.

По същото време пред бТВ Кунчев обаче удостовери, че оставката на Пенчев е " най-много поради свалянето на карантината на министър-председателя ". Кунчев сподели, че той персонално надълбоко съжалява за това решение, тъй като Пенчев е изнесъл огромно натоварване. " В миг на най-голяма компликация и натоварване той работеше по 17-18 часа. Чували сме се и в 1 часа през нощта. Занимавали са го с проблеми от всички лечебни заведения ", уточни той. Кунчев счита, че е доста по-удачно да има изключения от разпоредбите, с цел да не се прекъсва работата на хора с значими за страната функционалности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР