Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев коментира тази сутрин по БНТ

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев коментира тази сутрин по БНТ
Коментари Харесай

Здравният министър не дава да има балове

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев разяснява тази заран по Българска национална телевизия претекстовете да остане в действие възбраната за осъществяване на абитуриентски балове.

„ Балове няма да има, защото има огромно скупчване на хора, доста прочувствени моменти, непредвидени контакти, които могат да доведат до разпространяване на вируса. Нямаме нищо срещу тези балове, те ще се проведат откакто мине етапа на разпространяване “, изясни министърът.

Отварянето на детските градини не значи, че епидемията е минала. Всяка нова мярка би трябвало да бъде доста добре оценена, съобщи още Кирил Ананиев, откакто през вчерашния ден беше взето решение за отваряне на детските градини и ясли от 22 май.

С министъра на образованието Красимир Вълчев неслучайно сме написали инструкции, ограничения в размер от 9 страници, които би трябвало да се съблюдават в детските градини и ясли, добави Ананиев.

Относно информацията, че ще се употребяват живачни термометри в детските градини, министърът съобщи, че ще се употребяват единствено електронни такива, защото живачните са неразрешени и са единствено спомен от предишното.

В случай на болен човек от личния състав на детската градина, той незабавно ще бъде сменен с различен, основана е нужната организация, безапелационен е Ананиев.

Той разяснява и за какво се е стигнало до толкоз честа смяна на издаваните от него заповеди по време на изключителното състояние.

Категорично не мисля, че съм изпуснал надзор. Ние искахме да предприемем най-адекватните ограничения, с цел да предотвратим разпространяването на това заболяване, изясни министърът. „ Аз работя прелестно с щаба, ние постоянно координираме нещата. Не се усещам преместен по никакъв метод, тъй като ние сме непрестанно дружно “, разгласи министърът.

Щабът ще го има до момента в който реши министър-председателят, това ще бъде минимум до края на изключителната епидемиологична конюнктура (14 юни), добави още министърът.

Той разяснява и вчерашното изявление на президента Румен Радев за смъртността в България, като съобщи, че то е било излишно. Има внезапно понижава на детската смъртност, изключително през последните 2-3 години. Само за 2 години има нарастване на продължителността на живота на българските жители, аргументира се министър Ананиев.

Относно изявлението на вицепрезидента Илияна Йотова, министърът съобщи: На мен не ми се желае да правя оценка нейната работа, тъй като в случай че се върна 4 години обратно, не се сещам какво в действителност е направила.

Министърът е безапелационен, че няма да се постанова лечебни заведения и фамилни лекари да връщат пари на Здравната каса.

Предстои време да се извърши смяна в системата на опазването на здравето. Не съм се отказал от това свое желание, ще диря консенсус, само че това ще стане след този интервал на изключителна епидемиологична конюнктура, изясни министър Ананиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР