Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя

...
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя
Коментари Харесай

Карантината в Банско пада на 31 март

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев издаде заповед, с която анулира карантината над курорта Банско. Карантината се подвига, считано от 19.00 часа на 31 март.

Същевременно посредством заповедта си Ананиев разпорежда на територията на град Банско да се ползват всимки противоепидемични ограничения, разпоредени за територията на Република България. Хората могат да излизат, само че при съблюдаване на всички нужни ограничения за сигурност.

Карантината в Банско бе наложена преди 14 дни.

“След отпадането на карантината, ще би трябвало взаимно с всички държавни структури и институции да създадем всичко допустимо, с цел да излезем от тази рецесия и по най-бързия метод дребните и междинни предприятия на територията на града да проработят. Дали ще бъде в естествен темп или при дребен състав и съответните ограничавания, това към този момент е въпрос на организация “, сподели кметът на града Иван Кадев.

Очаква се занапред хотелите, заведенията за хранене, дребният и междинен бизнес да отчетат резултата от двуседмичната карантина, която съответства с края на зимния туристически сезон.

В Банско чакат и група сезонни служащи. Двете седмици в курорта хората са изкарали на квартири, а има и такива, които са нощували в обезпеченото от общината общежитие.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР