Министърът на здравеопазването Христо Хинков ще бъде сменен след ротацията

...
Министърът на здравеопазването Христо Хинков ще бъде сменен след ротацията
Коментари Харесай

Най-сетне! Уволняват здравния министър Христо Хинков

Министърът на опазването на здравето Христо Хинков ще бъде заменен след ротацията и няма да е министър, тъй като не се оправя. Това съобщи по Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ и началник на здравната комисия Костадин Ангелов. Според него министърът е виновен за неуспеха с детската болница, поради липса на административен потенциал за взимане на решения, за неуспеха на редица планове, измежду които по ПВУ.

„ Там изгубиха 170 млн. за Протонния център, тъй като в Министерството на здравеопазването спят зимен сън “, разяснява Костадин Ангелов. Бившият здравен министър назова „ политическо възмездие “ и „ препирня по болшевишки “ абсурда с освободения шеф на незабавната болница „ Пирогов “ доктор Валентин Димитров. Защо позицията ни за „ Пирогов “ е такава? Не се борим за постове.

Реклама

Този шеф е назначен от държавното управление на Кирил Петков. Ние постоянно сме защитавали българските лекари, както и стратегическите лечебни заведения. Това направи доктор Димитров. Преди време той отбрани лекарите и сестрите в „ Пирогов “ от арогантното държание на един консултант в Министерство на защитата, което той направи обществено притежание. Сега виждате политическото възмездие за това. Партията ПП/ДБ, чието верую е свободата на словото, демокрацията, плурализмът и така нататък, санкционира един човек, който пази лекарите и който си е разрешил да приказва обществено. Ето това ние назоваваме политическа принуда “, съобщи Ангелов.

Според него в одитния отчет за положението на болничното заведение има събрана доста информация, огромна част от която е погрешна. „ Не е правилно, че е неприятно финансовото положение на „ Пирогов “, както сподели министърът. Това е неистина. Болницата е на облага.

Второ, упрекват изпълнителния шеф за публични поръчки. Защо? Всички решения за публичните поръчки се вземат от съвета на шефовете, където Министерството на здравеопазването има собствен представител. Той е дал своя вот „ за “ тези поръчки и не го е уведомил за порочни практики. Този съвет на шефовете е упълномощил на изпълнителния шеф да ги извърши тези решения, тъй че в действителност доктор Димитров няма виновност. Защо не е освободен целият съвет на шефовете? “, пита Ангелов.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР