Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев откри новия Филиал за

...
Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев откри новия Филиал за
Коментари Харесай

Откриха новия Филиал на спешна помощ в Созопол

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев откри новия Филиал за незабавна здравна помощ в Созопол, научи Moreto.net

На формалната гала участваха регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова, кметовете на Община Созопол Тихомир Янакиев, шефът на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов ” доктор Валентин Димитров, както и шефът на РЗИ - Бургас доктор Георги Паздеров.

„ Само преди седмица подписахме меморандум сред Министерството на здравеопазването, Бургаска област, болница „ Пирогов “ и Министерството на туризма, за подсигуряване на медицински фрагменти по цялото ни Черноморие. Стартирахме план за телемедицина, в този момент откриваме филиал на незабавна помощ в Созопол, а следва откриването на подобен и в Приморско. Мисля че за тези девет месеца променихме образа на Спешната помощ в целия район. Благодарен съм за взаимната работа, тъй като заслугата не е единствено моя и на Министерството на здравеопазването, а на всички ръководители тук в региона “, съобщи здравният министър доктор Асен Меджидиев.

„ Съвместната ни работа със служебното държавно управление е в движение на спринт. Ние доста бързо трябваше да се заемем и да стартираме да решаваме проблемите на хората. Аз съм доста щастлива, тъй като обезпечаването на качествена и налична здравна помощ на българските жители, е измежду главните конституционно открити права “, уточни регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова.

Новата постройка е издигната по огромния капиталов план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, съставен елемент 1 – Обновяване и рационализация на сградния фонд на незабавна помощ на територията на цялата страна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР