Министърът на Вътрешните работи Валентин Радев обясни, че ведомството не

...
Министърът на Вътрешните работи Валентин Радев обясни, че ведомството не
Коментари Харесай

Радев: МВР не може да купува камери за общините

Министърът на Вътрешните работи Валентин Радев изясни, че ведомството не може да заплаща за камери в обитаемоте места, заяви " 24 часа ". На среща със силовия министър кметовете от Врачанско желаеха в допълнение видеонаблюдение, те настояха на министерството полицията да бъде по-близо до хората. От своя страна МВР-шефът осведоми, че ведомството не може да заплаща за камери, само че може да асистира на общините да получат безвъзмезден програмен продукт за видеонаблюдение от страната.

На срещата с кметовете от региона бяха разисквани и ограниченията на Министерство на вътрешните работи за ограничение на битовата престъпност по селата. Тема на диалог беше и взаимоотношението на равнище локална власт - полиция. Министърът посочи по време на срещата напъните на Министерство на вътрешните работи за основаване на мобилни полицейски групи в най-наситените с закононарушения региони на страната. Това да се случи допустимо най-бързо желае силовият министър.

" От това, което чух от кметовете във Врачанско, се убедих, че хората имат доверие в полицията и избират тя да поставя повече старания за защитата на живота и имуществото им, в сравнение с тази функционалност да се поема от охранителни компании ", зарадва се Радев. По думите му стана ясно, че няма нищо неприятно, в случай че общините проявят предпочитание да се охраняват посредством частни компании, само че това въпреки всичко щяло да бъде и оценка на работата на ведомството. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР