Министърът на вътрешните работи Валенитн Радев и директорът на ГД

...
Министърът на вътрешните работи Валенитн Радев и директорът на ГД
Коментари Харесай

Валентин Радев откри обновената сграда на пожарната в Мездра

Министърът на вътрешните работи Валенитн Радев и шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ гл. комисар Николай Николов откриха обновената постройка на пожарната в Мездра, оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър означи, че средствата, спестени от енергийните разноски, ще могат да бъдат пренасочени към други действия на пожарната сигурност, а усъвършенстваните условия за работа ще стимулират чиновниците. По думите на гл. комисар Николов с реновирането на постройката се реализира 50% спестовност на енергийни запаси. Министър Радев показа, че по планове за енергийна успеваемост до края на годината ще бъдат актуализирани още 17 здания, в които се обитават службите на пожарна сигурност.
 mezdra2  mezdra3  mezdra44
В рамките на плана са осъществени ремонтни действия в постройката на Районна работа “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ”- Мездра – замяна на дограма, полагане на външна топлоизолация, топло- и хидроизолация на покрив, възобновяване на осветлението и мълниезащитната апаратура. В резултат от реализацията на плана се чака доста понижаване на енергийното ползване – понижаване на експлоатационните разноски на постройката и екологичен резултат, включващ съкращаване на излъчванията на въглероден диоксид.

Извършените действия са за съвсем 100 хиляди лв..

В Районна работа “Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” – Мездра работят 21 чиновници, които обслужват територия с повърхност от 519 114 дка с население от 21 627 поданици, разпределени в 28 обитаеми места.

Сградите на пожарната работа се реновират по план за повишение на тяхната енергийна успеваемост. Парите са обезпечени по европейска стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година.

Към момента ГДПБЗН има подписани контракти за повишение на енергийната успеваемост на 23 пожарни служби. Стойността на договорите е за над 8 млн. лв., а цената на националното съфинансиране е за съвсем 170 хиляди лв..

Сградите на пожарните служби в Благоевград, Мездра, Севлиево, Златоград, Девин и Пещера към този момент са ремонтирани.

Предстои да бъде изработен разбор на осъществяването на програмата, след което ще бъдат конкретизирани опциите за възстановяване на енергийната успеваемост на още 20-25 здания на пожарни служби.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР