Министърът на вътрешните работи на Великобритания Прити Пател взе решение

...
Министърът на вътрешните работи на Великобритания Прити Пател взе решение
Коментари Харесай

Лондон дава Джулиан Асандж на САЩ

Министърът на вътрешните работи на Англия Прити Пател взе решение да бъде екстрадиран в Съединени американски щати създателя на организацията WikiLeaks Джулиан Асандж, заяви ТАСС, като се базира на формален представител на ведомството

" На 17 юни съдът удостовери екстрадицията на Асандж в Съединени американски щати. Той има правото на нормалния 14-дневен период, с цел да подаде тъжба, заяви " Гардиан ".

В Съединени американски щати 50-годишният австралиец ще бъде съден за най-голямото в историята на страната откриване на секретна информация. По всички обвинявания го заплашва затвор от 175 години. В последните 3 години Асандж се намира в лондонския затвор " Белмарш ".

През април английски съд издаде заповед за екстрадиция на Джулиан Асандж в Съединени американски щати, където са му повдигнати обвинявания в шпионаж и делото бе изпратено на вътрешната министърка на Обединеното кралство Прити Пател, която да реши дали създателят на уеб страницата „ Уикилийкс “ би трябвало да бъде екстрадиран в Съединени американски щати поради разпространение на конфиденциални документи на американското държавно управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР