Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин изрази възмущението

...
Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин изрази възмущението
Коментари Харесай

Сръбският вътрешен министър е възмутен от кмета на Киев

Министърът на вътрешните работи на Сърбия Александър Вулин изрази възмущението си от изявление на кмета на Киев Виталий Кличко, който съпостави съветската окупация в Украйна със " сръбската окупация на Косово ", оповестява вестник " Вечерне новости ". Кличко декларирал, че " украинците се борят срещу съветския окупатор, по този начин както албанците в миналото срещу сръбския окупатор ", написа изданието, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ако Кличко въобще знае нещо за историята, той би трябвало да знае, че Косово е част от Сърбия и не е допустимо да се окупира личната страна. Онзи, който съпостави Донбас и Косово, би трябвало да бъде подготвен да отиде до дъно в сравнението. Ако Кличко твърди, че албанците са били окупирани и с въоръжен протест са се освободили от Сърбия и сръбския окупатор, тогава и руснаците в Донбас също са окупирани и имат право да се освободят от украинския окупатор, декларирал Вулин. Това, което Кличко признава на албанците в Сърбия, би трябвало да признае и на руснаците в Украйна, съобщи Вулин.

Той добави, че Сърбия е потвърдила, че почита интернационалното право. Жалко е, че други не могат да кажат това за себе си, добави Вулин, реагирайки на изказването на кмета на Киев Виталий Кличко.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР