Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обсъди противодействието на нелегалната

...
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов обсъди противодействието на нелегалната
Коментари Харесай

Калин Стоянов обсъди борбата с нелегалната миграция на среща с областния управител на Одрин

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов разиска противодействието на незаконната миграция по време на работна среща с регионалния шеф на Одрин Юнус Сезер, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

През последните четири месеца има радикална смяна на границата, опитваме се са работим на правилото „ 0 души прекосяване и връщане “, увери Сезер, представен в известието.

Министър Стоянов благодари за съдействието и за положителната връзка сред службите с оглед запазване на българо-турската граница. Той удостовери, че от няколко месеца обстановката на границата е " извънредно спокойна “. Също по този начин регистрира, че все още предотвратените опити за нелегално прекосяване на българо-турската граница са 50-60 до най-много 100, при 1500 в предишни интервали. „ Успоредно с това понижиха и задържанията навътре в страната ”, акцентира още той.

Вътрешният министър участва през днешния ден на второто правосъдно съвещание по делото за убийството на граничния служител на реда от Елхово Петър Бъчваров. Стоянов изрази вяра, че отговорните ще получат ефикасна присъда, откакто в границите на една година следствието на закононарушението завърши и делото бе импортирано в съда.

Българска телеграфна агенция напомня, че граничният служител на реда Петър Бъчваров почина на 7 ноември 2022 година по време на дежурство по защита на българо-турската граница в региона на село Голям Дервент. Заедно със собствен сътрудник – военнослужещ, те се натъкват на пробив в оградата на границата. При огледа полицейският чиновник е ранен смъртоносно от патрон, изстрелян от посока Турция. По случая са арестувани двама турски жители от турските управляващи.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР