Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи награди на полицаи

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи награди на полицаи
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Един от най-хубавите мигове, които изживях, е да мога да държа Сашко за ръката

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи награди на служители на реда и доброволци, взели участие в интервенцията по издирването на 11-годишния Сашко от Перник. На церемонията участваха момчето и неговият татко.

„ Ще разпознаваем дребна част от хората, които участваха в може би най-щастливото събитие, което съпроводи мандата ни - откриването на Сашко. Един от най-хубавите мигове, които аз персонално изживях, е да мога да го държа за ръката през днешния ден и да го смъква по стълбите на Министерство на вътрешните работи ”, означи министърът.

Той акцентира, че откриването на изчезналото дете е било плод на напъните на хиляди хора и благодари на всеки един от тях. „ Това беше един извънреден образец по какъв начин обединени, искащи да помогнем на едно детенце и татко му, искащи да спасим един човешки живот, успяхме да реализираме най-важното ”, означи министърът.

Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в локалната планина Голо бърдо. В огромната акция по издирването му се включиха чиновници на Министерство на вътрешните работи, планински спасители и над 9000 доброволци - с изключение на поданици на региона, в доброволните формирования имаше хора и от други региони на страната. Бащата на изчезналия Александър разгласи и парична премия за този, който откри сина му и го докара при него.

Александър Цветанов, бащата на Сашко, благодари пред медиите на спасителите. По думите му те са посочили, че „ българският дух е жив “, както и съпричастността, и състраданието.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР