Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи наградата “Полицай на

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи наградата “Полицай на
Коментари Харесай

Двама служители на МВР получиха наградата “Полицай на годината”

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев връчи премията “Полицай на годината ” на Стефан Шербетoв и Ивелин Ангелов за разтрошаване на група за данъчни закононарушения и пране на пари на територията в Пазарджик сред 2017 година и 2022 година.

Действията са водени на повече от 20 адреса, откъдето са конфискувани материални доказателства. Разпитани са над 50 лица, в това число и пред арбитър. Срещу трима са повдигнати обвинявания за присъединяване в проведена незаконна група. Установено е, че се касае за построен механизъм за осъществяване на данъчна и осигурителна машинация, реализирана в интервала 2017 година – 2022 година За времето на деяние на схемата всяка година на бюджета са нанасяни вреди сред милион и половина  и 12 милиона лв.. 



Техен подгласник е Венцислав Стоянов от Столична дирекция на вътрешните работи. Той е работил по откриване на две убийства столицата. Единият случай е от 22 октомври, когато мъж изяснява, че е намерил майка си, умряла в жилището си в София. Извършителят е открит и арестуван. Стоянов е работил и по разкриването на убийството на оповестена за търсене жена, чието тяло бе намерено в края на май, както и за разкриването на убийството на предприемач през месец март.

Най-голямата групова премия бе присъдена за разбиването за канал за опиати, при който е хваната дрога за към 300 000 евро. Престъпната група работила главно от Сърбия. При интервенцията са открити и конфискувани към 110 кг марихуана и 11 кг кокаин на стойност. 



Техен подгласник са работещи в бранша за битка с контрабандата в гранична полиция за разрушен канал на цигари без бандерол. 

Гражданската премия за принос отива при лекарите, оказали първа помощ на потърпевшите сръбски деца при злополуката на автомагистрала “Тракия ” през август. Отличие бе обещано и на Милко Михалков и Веселин Георгиев - парапланеристите, взели участие в издирването на Сашко в региона на Перник.



Много постоянно хората не си дават сметка, че до момента в който другите чиновници в администрацията работят, служителите на реда служат, без да акцентират компликациите и проблемите, пред които се вършат, сподели вътрешният министър по време на церемонията. Минахме през една тежка година, задоволен съм от професионализма на чиновниците Министерство на вътрешните работи, уточни Демерджиев.

Малцина чиновници демонстрират недостойни прояви. Мнозинството демонстрират по какъв начин би трябвало да се служи на родината,още  добави вътрешният министър.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР