Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна днес с

...
Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна днес с
Коментари Харесай

Пендиков продължи да получава заплахи, дори и в София

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев се срещна през днешния ден с Християн Пендиков, който бе изписан след побоя над него от ВМА. Демерджиев пое ангажимент, да му бъде обезпечена защита, с цел да обезпечена неговата сигурност, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Демерджиев ще продължава да следи деликатно случая с нападението над Пендиков. При последните си визити в Скопие, заместител министър-председателят изиска от вътрешния министър на Република Северна Македония, Оливиер Спасовски всички детайлности към хода на следствието.

„ Предоставил съм всички данни за интернет адресите, от които са пращани закани и ще настояваме да се вземат ограничения “, сподели още вътрешният министър. Пендиков продължи да получава закани, даже и в София, които вътрешният министър Иван Демерджиев е предал на сътрудника си в Република Северна Македония, още на 30 януари т.г.

Християн Пендиков беше атакуван на 19 януари т.г. в Охрид. На идващия ден беше превозен от Република Северна Македония до България с държавния аероплан „ Фалкон “ и признат за лекуване във ВМА.

Християн Пендиков ще бъде настанен в жилище, което Министерство на външните работи ще му дава.

Прокуратурата в Охрид повдигна обвиняване на нападателя на 21-годишния Християн Пендиков, който бе пребит в града на 19-и януари т.г., заяви Nova.

В обвинителния акт се показва, че нападението е осъществено заради национална и етническа ненавист. Пендиков е секретар на локалното българско съдружие и намерено показва своята българска етническа принадлежност.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР