Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отговаря на въпроси на

...
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков отговаря на въпроси на
Коментари Харесай

Рашков: Може да ви звучи странно, но на полицаите повече от година никой нищо не разпорежда

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков дава отговор на въпроси на депутати в днешния парламентарен надзор, който продължи малко повече от нормалното. Повечето въпроси, които му бяха отправени, бяха от страна на Движение за права и свободи и свързани със запитвания във връзка дейностите на полицията по време на предизборната акция предишното лято. Министърът уточни, че там, където е имало сигнали, са направени и съответните инспекции, като по всеки случай има документи и не става въпрос за някаква полицейска преса върху една или друга партия. 

На полицейските чиновници, уважаеми народни представители, към този момент малко повече от година никой не разпорежда. Това ви се вижда старанно, само че е реалност. В едно друго време им се разпореждаше. Имаше един политик, че се готви да размаже този, да размаже оня, да гушне тези къщи за посетители, че щели да обвинят идната седмица еди кой си ит.н. и така нататък Повтарям, от повече от година към този момент никой не разпорежда на полицейските чиновници какво да вършат. Единственият, който разпорежда, това е законът. Те извършват закона. Уважение към всички политически партии и политически деятели. Но когато се занимават с незаконна активност, чиновниците на Министерство на вътрешните работи ще изпълнят своето обвързване, с цел да ревизират и съберат доказетелства и да ги изправят пред съда, разяснява от трибуната на Народното събрание Рашков. 

Днес за следващ път се убеждаваме, че парламентарната естрада очевидно не е за парламентарен надзор, а се употребява за политическа агитация, приключи той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР