Министърът на въоръжените сили на Обединеното кралство разкри част от

...
Министърът на въоръжените сили на Обединеното кралство разкри част от
Коментари Харесай

Части от кралския ирландски полк ще бъдат разположени в България

Министърът на въоръжените сили на Обединеното кралство разкри част от проектите на НАТО за страната ни

Части от кралския ирландски полк на Англия ще бъдат разположение в България като част от програмата на НАТО за укрепване на източния фланг на пакта, заяви пред министърът на въоръжените сили на ВеликобританияДжеймс Хийпи. След срещата детайлности за диалозите не бяха дадени.

Той добави, че те ще са част от бойна група "ръководена от Америка ". Хийпи посети България тази седмица, като беседва с министъра на защитата на страната Драгомир Заков и заместник-министър Йордан Божилов.

Според Хийпи са планувани взаимни учения на български, английски и американски военни през идващото лято. Той твърди, че в дълготраен проект НАТО е помолила Италия да откри засилено наличие в България с бойна група за засилена зоркост. "Кой ще бъде част от тази бойна група дълготрайно към момента не е доказано ", споделя Хийпи.

Към момента България е една от дребното страни от Източния фланг на НАТО, в която няма засилено наличие на части от алианса. При предходния министър на защитата Стефан Янев се говореше, че тази роля ще се извърши от батальонна бойна група под българско командване, която ще бъде подсилена отчасти от военни от други страни на НАТО.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР