Министърът на външните работи , заедно с официалната българска делегация,

...
Министърът на външните работи , заедно с официалната българска делегация,
Коментари Харесай

Министър Генчовска беше приета на аудиенция от Негово Светейшество папа Франциск


Министърът на външните работи, дружно с формалната българска делегация, водена от министър-председателя Кирил Петков, беше призната през днешния ден на визита от Негово Светейшество Папа Франциск  Папа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март, оповестиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

В Рим първият ни посланик взе участие в честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.  

Българската делегация участва на Божествена света литургия в базиликата „ Сан Клементе “, където светите братя Кирил и Методий са служили за първи път на славянски език след благославянето на писмеността и книгите от римския свещеник папа Адриан II. Литургията беше отслужена от Негово Високопреосвещенство Западно и Средноевропейски митрополит Антоний. В базиликата „ Сан Клементе “ министър Генчовска отдаде респект пред мощите и гроба на Свети Кирил. 



Първият ни посланик посети и базиликата “Свети Петър ” във Ватикана, където беше поднесен венец пред олтара на Св. папа Йоан Павел Втори. Българската делегация постави венец пред паметника на Иван Вазов и паметника на св. св. Кирил и Методий, ситуиран в двора на българското посолство в италианската столица. 



В рамките на визитата бяха извършени срещи с министър-председателя Марио Драги в Министерския съвет на Италия, както и с българската общественост в страната. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР