Министърът на външните работи Светлан Стоев, министърът на икономиката Кирил

...
Министърът на външните работи Светлан Стоев, министърът на икономиката Кирил
Коментари Харесай

Трима служебни министри се срещнаха с американския посланик

Министърът на външните работи Светлан Стоев, министърът на стопанската система Кирил Петков и министърът на защитата Георги Панайотов се срещнаха с посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа. На срещата бяха разисквани настоящи тематики от споделения дневен ред на Стратегическия разговор България‑САЩ, както и българското председателство на Инициативата " Три морета ".

Министър Стоев сложи акцент върху основни за България цели в връзките със Съединени американски щати, включително присъединението на България към програмата на Съединени американски щати за безвизови пътувания Visa Waiver Program, започването на договаряния за двустранна Спогодба за обществена сигурност, поддръжка за присъединението на България към Организацията за икономическо съдействие и развиване.

В светлината на българското домакинство на Инициативата " Три морета " през 2021 година и идната среща на върха в София министърът на стопанската система Кирил Петков изрази желанието на българската страна за по‑тесни контакти с бизнес‑партньори освен от Централна и Източна Европа, само че и от Съединени американски щати. С учредяването на С тратегическия разговор България‑САЩ, чиято първа сесия бе на 8 януари 2020 година, двустранното съдействие бе издигнато на качествено ново ниво, както в двустранен проект, по този начин и по линия на многостранното съдействие.

Министърът на защитата Георги Панайотов изрази удовлетворението си, че първата му среща след встъпването в служба е точно с посланика на Съединени американски щати и подчертава върху капацитета за надграждане на стратегическото партньорство сред двете страни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР