Министърът на външните работи Сергей Лавров е разговарял с венецуелския

...
Министърът на външните работи Сергей Лавров е разговарял с венецуелския
Коментари Харесай

Лавров в Каракас: САЩ могат да | BGNES

Министърът на външните работи Сергей Лавров е разговарял с венецуелския външен министър Иван Гил Пинто в Каракас. На конференция след срещата господин Лавров съобщи, че " всички знаят доста добре, че Съединени американски щати могат да излъжат във всеки един миг ". Той добави, че Русия поддържа позицията на Венецуела.

" Искам да подчертая, че всички знаят доста добре, че Съединените щати могат да излъжат във всеки един миг и доста по-често те мамят, в сравнение с да извършват личните си обещания, личните си оферти ", сподели Сергей Лавров, запитан за американско-венецуелските връзки в региона на търговията с нефт, съобщи ТАСС.

" Това е тяхната страна, това са техните горива, това е тяхната стопанска система, която е обект на най-силните противозаконни наказания ", добави Лавров. Според него Венецуела би трябвало сама да реши по какъв начин да се развива в бъдеще.

През ноември 2022 година Съединени американски щати облекчиха глобите против Венецуела. Белият дом позволи на американската компания Chevron да добива нефт взаимно с венецуелската PdVSA и да продава петролни артикули на американския пазар. В същото време резервира възбраната за заплащане на налози на венецуелското държавно управление, както и за продажба на първични материали, създадени от Chevron в юрисдикции, разнообразни от Съединени американски щати./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР