Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви днес

...
Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто заяви днес
Коментари Харесай

Петер Сиярто: Унгария е готова да се присъедини към Отворени Балкани

Министърът на външните работи на Унгария Петер Сиярто съобщи през днешния ден на срещата на върха на страните от " Отворени Балкани ", че Унгария е подготвена да  се причисли към съдействието на страните-членки на тази районна самодейност, заяви Танюг. 

Унгария е подготвена да се причисли към това тясно и близко съдействие на страните от " Отворени Балкани ", когато става дума за интегрираните енергийни пазари, без значение дали става въпрос за газ, електричество и замяна на сила. Готови сме да се присъединим към съдействието и когато става дума за застраховане на сигурността на продоволствието и когато става дума за привличането на вложения в този район, съобщи Сиярто. 

Той сподели, че в този миг това е  може би упорит проект.  Сиярто посочи, че Унгария мощно поддържа самодейността " Отворени Балкани " и тези страни са създали нужните стъпки за интеграция в Европейски Съюз и в този момент най-сетне е моментът Брюксел да работи.

Той акцентира,  че в случай че решаваше Унгария, Западните Балкани към този момент биха били в Европейски Съюз. Ние сме  разочаровани от това, което в момента  се случва по отношение на политиката на разширение в Брюксел, сподели Сиярто.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР