Министърът на външните работи на Украйна ще започне двудневно посещение

...
Министърът на външните работи на Украйна ще започне двудневно посещение
Коментари Харесай

Среща на външните министри на Украйна и Индия в Ню Делхи

Министърът на външните работи на Украйна ще стартира двудневно посещаване в Индия на 28 март, с цел да разиска " световни въпроси ", се споделя в изказване на Ню Делхи, представено от Агенция Франс Прес.


Украинският външен министър Дмитро Кулеба ще се срещне с сътрудника си С. Джайшанкар в Ню Делхи, а също по този начин ще организира диалози със заместник-съветника по националната сигурност на Индия, оповестиха от индийското външно министерство.

Индия заобикаля да осъди категорично Русия за нахлуването ѝ в Украйна, даже когато се стреми към по-силни връзки в региона на сигурността със Съединените щати.

Ню Делхи и Москва имат връзки още от времето на Студената война и Русия остава най-големият снабдител на оръжие за най-многолюдната страна в света.

Кулеба ще разиска " съдействието по районни и световни въпроси от съвместен интерес ", заяви Ню Делхи.

Правителството на министър-председателя Нарендра Моди е подложено на рецензии, че е закупило стотици милиони барели съветски недопечен нефт след нахлуването в Украйна, като по този метод е подсилило военния боеприпас на президента Владимир Путин.

Този месец Моди поздрави Путин за преизбирането му и съобщи, че чака с неспокойствие да ускори връзките, с цел да развие " специфичните " им връзки. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР