Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи разговаря

...
Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи разговаря
Коментари Харесай

Македонски българи на среща с външния министър на Северна Македония

Министърът на външните работи на Северна Македония Буяр Османи беседва с представители на македонските българи в страната . В срещата участваха Георги Трендафилов от Гражданския либерален съюз /ГДС/ и Люпчо Георгиевски от Културен клуб „ Ванчо Михайлов ” от Битоля. Срещата се състоя по искане на Буяр Османи, съобщи БГНЕС.

Срещата с външния министър се организира след неотдавнашното посещаване в Брюксел и серията от срещи на македонските българи с евродепутати от разнообразни политически групи в Европейския парламент , както и с комисаря по разширение и добросъседство Оливер Вархеи.

" Предадохме на министър Османи нашата безапелационна поддръжка за превъзмогването на напрегнатата атмосфера в връзките с България и упованията ни от по-видими дейности във връзка с предразсъдъците по отношение на македонските българи и към България като страна ". Това сподели след срещата Георги Трендафилов и акцентира: " Надяваме се, че и държавното управление, и политическите партии в Народното събрание схващат, че уговорките, произлизащи от Договора за другарство от 2017 година и от така наречен френско предложение, са неизбежна част от интервала след скрининга и началото на договарянията с Европейски Съюз ".

Трендафилов и Георгиевски са уверени, че е " належащо държавното управление да излезе с ясно политическо обръщение и график във връзка с конституционните промени ". " Напомняме, че правата на индивида и върховенството на закона са първата глава, която ще бъде отворена и последната, която ще бъде затворена. Това ще бъде развой, който ще бъде следен и който е най-важният тест за демократичната зрялост и жизнеспособност на едно общество ", сподели още Георги Трендафилов. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР