Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич потвърди, че

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич потвърди, че
Коментари Харесай

Дачич: Ще посетя Русия до края на годината, ще се срещна с Лавров

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич удостовери, че ще посети Москва до края на годината, където би трябвало да се срещне с съветския си сътрудник Сергей Лавров.


„ Няма да приказваме за нищо друго с изключение на за нашите двустранни връзки и това, което се отнася до Съвместния комитет и, несъмнено, ще се срещна с моя сътрудник Сергей Лавров. След като (министърът на външните работи на Унгария Петер) Сиярто може да отиде в Москва, за какво ние да не можем? “, разяснява Дачич в гостуването си по телевизия „ Хепи “. Дачич е съпредседател на Съвместния комитет за съдействие с Русия и уточни, че Сърбия дължи среща на Лавров, тъй като не е могъл да пристигна в Белград, а Никола Селакович не е отишъл в Москва, до момента в който е бил министър на външните работи.

Дачич добави, че отпътува за Джакарта на 4 септември, където ще подпише присъединението на Сърбия към Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН). " Кандидатстваме от 10 години, всяка страна би трябвало да даде единодушие и това беше доста мъчно. За нас е извънредно значимо да имаме различен механизъм за съдействие ", сподели още министърът. Дачич заяви още, че президентът Александър Вучич пътува до Китай, където ще взе участие в срещата на върха " Един пояс, веднъж ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР