Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич обяви, че

...
Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич обяви, че
Коментари Харесай

Дачич: САЩ няма да имат водеща роля в диалога с Косово

Министърът на външните работи на Сърбия Ивица Дачич разгласи, че Съединени американски щати няма да поемат водеща роля в разговора сред Белград и Прищина, съобщи A1 On.

Диалогът ще бъде воден от Европейския съюз, само че Съединени американски щати ще желаят компромисно решение за Косово, което да употребяват в идните президентски избори в страната.

Първият посланик съобщи, че е разговарял със съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джон Болтън два пъти и че той в никакъв случай не е уточнявал дали страната му ще поддържа подялбата на Косово или има някаква друга идея.

" Съединени американски щати поддържат желанието ни да реализираме компромис. Това е голяма разлика, защото предходните администрации даже не желаеха да приказват за това и заявяваха, че въпросът е затворен ", акцентира Дачич.

Припомняме, че по-рано министър председателят на Косово Рамуш Харадинай съобщи, че другарството със западните съдружници е постоянно.

Отношенията ни с сътрудниците се основават на почтеност, а не на послушание. Благодарение на такива специфични връзки Косово сътвори своя лична войска, беше предотвратено и разпадането на страната, сподели Харадинай.

Създаването на косовската войска бе възприето от Сърбия като предизвикателство. Напрежението сред двете страни беше на равнище и поради въведените от Косово мита върху сръбски артикули. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР