Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров отбеляза

...
Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров отбеляза
Коментари Харесай

Сергей Лавров: Диалогът между Русия и България доби стабилност и скорост

Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров означи триумфите в развиването на разговора с България, предава TACC, представена от Фокус.
„ Радваме се да Ви посрещнем в Москва и да продължим разговора, който неотдавна закупи непоклатимост и динамичност “, цитира организацията думите на Лавров при започване на срещата с вицепремиера и външен министър на България Екатерина Захариева. „ Смятаме, че това отразява ползите на народите на нашите страни. Отношенията сред нас са учредени на дълбоки исторически и културни обичаи. Миналата година отбелязахме 140 години от освобождението на България вследствие на Руско-турската война от 1877-1878 година, а тази година отбелязахме 140 години от установяването на дипломатическите връзки ".
„ Благодарни сме, че приехте нашата покана, тя е добра опция да обсъдим цялостния набор от двустранни връзки и, несъмнено, да обменим отзиви по отношение на обстановката в Европа и света като цяло “, добави Лавров.
Захариева на собствен ред съобщи: „ През последната година имахме редица визити на високо равнище и се веселя, че разговорът ми с Вас се възобновява “.
Работата по второто отклонение на „ Турски поток “ ще бъде приключена в период през 2020 година, заяви Лавров след срещата.
„ Нашите български сътрудници ни осведомиха за началото на строителството на инфраструктурата за превозване на газ по второто отклонение на „ Турски поток “. Както заяви госпожа министърът, съответстващата гала с присъединяване на премиера на България и посланика на Руската Федерация в България се е състояла безусловно през днешния ден “, съобщи съветският първи посланик. „ Партньорите подчертаха, че работата, както е планувано, ще бъде приключена в период през 2020 година “.
Земята, където се намира постройката на българското посолство в Москва, е предадено на София за безсрочно прилагане, като Руската Федерация чака аналогични дейности от българска страна, добави още Сергей Лавров.
„ Предадох на сътрудника документи за държавна регистрация на правото на непрекъснато безсрочно прилагане на земята на посолството на България в Русия. Разчитаме на насрещно подпомагане на сътрудниците в решаването на съответстващи въпроси, свързани с обектите на съветската държавна благосъстоятелност в България “, съобщи Лавров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР