Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров отново демострира

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров отново демострира
Коментари Харесай

Лавров го измисли: самолетите F-16 за Украйна са „ядрена заплаха“ от Запада


Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров още веднъж демострира забележителни, въпреки и неосъзнати знания по доктрина на парадокса. Днес той съобщи, че в случай че на Украйна бъдат дадени изтребители F-16, то те „ теоретически “ могат да носят нуклеарно оръжие и Кремъл ще гледа на тях като на „ нуклеарна опасност “.

Ние информирахме нуклеарните страни Съединени американски щати, Британия и Франция, че Русия не може да пренебрегне качествата на тези самолети да носят нуклеарно оръжие. Никакви обещания тук не оказват помощ “, разгласи Лавров в изявление за пропагандния уебсайт Lenta.ru.

„ В хода на бойните дейности нашите военни няма въобще да се чудят оборудван ли е съответният аероплан от този вид с нуклеарно оръжие, или не е. Самата поява на сходни системи у Въоръжените сили на Украйна ще бъде обсъждана от нас като нуклеарна опасност от страна на Запада “, сподели министърът, който в украинските медии за по-кратко назовават просто „ Конската зурла “.

Припомняме, че Украйна се отхвърли от намиращото се на териотрията й нуклеарно оръжие и го съобщи след Будапещенския меморандум от 1994 година В меморандума международните нуклеарни сили дадоха гаранции за сигурността й. Подписът на Русия също е под документа. Няма никакви признаци, че Украйна може да се снабди с ново нуклеарно оръжие, разяснява БиБиСи.

Факта, че Русия има нуклеарно оръжие, както и самолети, които да го носят, Лавров пропуща, като че ли не съществуват.

Обучението на украински водачи на F-16 стартира в Румъния през август, а първите самолети ще бъдат предадени на Украйна след към половин година. По непотвърдени сведения обаче украински летци от няколко месеца упражняват в Съединени американски щати.

Междувременно през днешния ден основната прокуратура на Украйна съобщи на съда делото против „ идеолога на съветския свят “ Александър Дугин с обвинявания в апели за заличаване на Украйна и геноцид над украинския народ. Прокуратурата не посочва името на Дугин и разгласява замазана фотография, от която обаче незабавно излиза наяве, че е той.

Публикуван е и негов откъс от обществената мрежа „ ВКонтакте “ от 11 май 2022 година, в който Дугин приканва „ да бъде основана Нова Държава, същинска Империя с задача и Дух, православно Царство на руснаци, белоруси и украинци. “

Александър Дугин е обичаният мъдрец на Путин и е прочут като основател на нападателната фашизоидна идеология на „ Евразия “ и „ Руския свят “. Той си живее в Москва и Киев ще го съди задочно.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР