Министърът на външните работи на Република Гърция Йоргос Герапетритис e

...
Министърът на външните работи на Република Гърция Йоргос Герапетритис e
Коментари Харесай

Министърът на външните работи на Гърция e на официално посещение в България

Министърът на външните работи на Република Гърция Йоргос Герапетритис e на публично посещаване в България по покана на заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова.

Визитата е в подтекста на засиления политически разговор сред двете страни.

В програмата на визитата се планува двустранна среща с вицепремиера Габриел и пленарни диалози сред двете делегации. 

Очаква се да бъдат разисквани стратегически сфери от съвместен интерес, опциите за задълбочаване на двустранните връзки, обединяването на напъните за отговор на районни и световни провокации.

Основните цели за българската страна в развиването на двустранното съдействие са поддържане на деен политически разговор на високо и най-високо равнище, както и задълбочаване и разширение на секторното сътрудничество; интензивно съдействие и съгласуваност по въпроси от дневния ред на Европейски Съюз и вероятностите за развиването на региона; реализиране на общите енергийни планове и възстановяване на свързаността на пограничните региони; основаване на удобни предпоставки за растеж на стокообмена и туристическия поток; разширение на съдействието в областта на образованието и културата, сочи информация на уеб страницата на Министерството на външните работи (МВнР). 

На 4 януари 2024 година заместител министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова бе част от държавната делегация, водена от премиера по време на работното му посещаване в Гърция. 


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР